FAQVad för controller används i era USB-minnen?

Flashbay använder för närvarande SMI 324 controller för de USB-minnen vi tillverkar. Observera att detta kan ändras utan föregående meddelande.

USB minne

View SMI324 Controller Test Report

SMI324 USB Flash Drive Controller Information:

SM324 är ett mycket kompatibel och högpresterande USB 2.0 Flash Drive controller avsedd att stödja NAND Flash-minne och SPI-gränssnitt på ett chip. SM324 integrerar en snabb USB2.0 Transceiver Makro-cell Interface (UTMI) transceiver, en Serial Interface Engine (LHS) och en förstärkt 80C51 kompatibel 8-bitars mikroprocessor. Genom att följa USB-specifikation Ver.2.0 och USB Mass Storage Class-specifikation ver.1.0 kan SM324 stödjas av Windows XP/2000/Me standarddrivrutiner. Det stöds också i Windows 98/98SE, Mac och Linux operativsystem. Gällande strömförbrukningen , uppfyller SM324 USB-specifikation Ver.2.0 för bus-drivna enheter. För USB 2.0 minnesapplikationen stöder SM324 upp till 8 data Flash banker och "Write Protect" säkerhetsfunktion. SM324 är utformad speciellt för höghastighets och högkapacitets USB 2.0 minnen. Dessa USB 2.0 minnen kan användas som flyttbar disklagring för datautbytesapplikationer. Med SM324s fullständiga programstöd kan användare enkelt använda USB 2.0 minnen för säkerhetskopiering och säkerhetsåtgärder. Målet med SM324 är att drastiskt öka USB-minnesdatans överföringshastighet samt minska den totala systemkostnaden genom att erbjuda en nyckelfärdig lösning för kunderna. SM324 är tillgänglig i 64-pin LQFP-paket.

Funktioner:
  • Komplett USB-specifikationen Ver.2.0 kompatibilitet
  • Uppfyller USB Mass Storage Class-specification Ver. 1,0
  • Bulk Only transport protocol
  • Uppfyller USB-specifikationer för autodrivna enheter
  • Operativsystem som stöds: Windows XP/2000/Me/98/98SE, Mac OS 9.x och uppåt, Linux Kernel 2.4 och uppåt.
  • Master & Slave SPI (Serial Peripheral Interface) för flexibla applikationer.
  • ISP (In System Programming) firmware kan uppdateras.
  • Stödjer dual channel för flashminne, genomsnittlig dataöverföringshastighet på upp till 32* MB/sek
  • Kompatibel med SLC NAND flash och upp till 8 banks
  • Stöder MLC flashminne med 4 symboler (byte) ECC motor.
  • stöder VID, PID, serienummer och säljinformationsuppdatering
  • Ger LED-indikator när USB minnet är i redo-/arbetsläge
  • Stöder "Write Protect" säkerhetsfunktion för att skydda data i UFD
  • Stöder avbrytning och återupptagningsväckning
  • Integrerad 80C51-kompatibel 8-bitars mikroprocessor med förbättrade egenskaper
  • 12MHz kristall drivkrets
  • Tillverkad i 0.16um CMOS-process
  • 1.8 Volts lågströms kärnprocess
  • Drivs med en enda strömkälla (Vdd = 5.0V)
  • Tillgängligt i LQFP 64-pin (9x9mm inklusive kuddar) paket