FAQHur använder jag ett USB-minne?

Anslut bara ditt USB-minne till USB-porten på din dator eller annan USB-utrustad enhet. Om enheten har ett ljus (LED) kommer det att blinka för att ange att det arbetar.

Datorn kan märka att en ny enhet har upptäckts, och du uppmanas att öppna enheten (eller köra filer som redan finns på enheten). Välj alternativet "öppna" eller "utforska" den nya enheten.

Om du använder Microsoft Windows som operativsystem, kan du också se den nya enheten genom att klicka på "Min dator" på "Startmenyn" som listar alla datorns enheter, till exempel USB-minnen. Dubbelklicka på USB-enheten för att öppna den.

Dra de filer du vill kopiera till USB minnet till den mapp som visas på skärmen. Dina filer överförs nu till ditt USB minne (normalt omedelbart men det kan ta lite längre tid om filerna är stora).

Du kan koppla ur ditt USB mine när som helst, så länge filerna inte läses från eller skrivs till minnet. Säkerställ att lysdioden inte blinkar om enheten har en.

För att överföra saker på ditt USB minne till en annan dator, utforska filerna på enheten enligt ovan och drar dem till en plats på den nya datorn.