FAQHur trycker vi er logotyp?

Tryckmetoden vi använder bestäms av produkttyp och material. Nedan finns en snabb översikt av varje tryckningsmetod, så att du kan se hur du kan presentera din logotyp och företagsprofil på bästa möjliga sätt.

Screentryck: Idealisk för logotyper bestående av 1 till 4 separata färger


Screen-tryck är en grafisk tryckmetod för bilder som traditionellt skapar en skarp kontrastbild med hjälp av en stencil och en porös struktur. I korthet kan man säga att själva screenen är framställd av ett fint poröst tyg som utgör en ram. Delar av screenen övertäcks av en stencil där tryckfärg ej kan tränga igenom. När man trycker i olika färger, får en ny stencil användas för varje färg och de olika färgerna trycks var för sig. Screen-tryck lämpar sig bäst för logotyper med 1-4 färger som inte har någon skuggning eller flera färgskiftningar.

Innan tryckning skräddarsys färgerna för att matcha den Pantone ® färg som framställts på det virtuella provet. (Vad är ett Virtuellt prov?).

Flashbays ugn bränner tryckta metallkomponenter innan produkten sätts ihop för att försäkra maximal hållbarhet vid tryck på plastprodukter. Vi har vår egen screen-tryck avdelning för att försäkra oss om att din logotyp blir tryckt med högsta standard av erfarna trycktekniker.

Fototryck: Idealiskt för logotyper framställda av många olika färgerÄven om vi använder en avancerad teknik är fototryck ganska likt en standard datorutskrift där logotyper kan återges I full färg genom att kombinera 4 färger, känt som CMYK, i varierande mängder. Flashbay använder denna teknik i kombination med “Polyurethan resin” för att ge logotypen en mycket tålig yta som är mycket motståndskraftig mot repor och stötar. Fototryck är det bästa valet för logotyper med många färger eller skuggningar. Vi har en in-house printing avdelning för att försäkra oss om att din logotyp trycks till högsta standard av erfarna trycktekniker.

Lasergravering: Idealiskt för logotyper som kräver en “kraftig” ingravering av området.Laseringravering ger ett väldigt precist och rent resultat. Vi har lasergraveringsmaskiner för att klara alla typer av material från rostfritt stål till trä. Gravering är inte en färgprocess, utan din logotyp överförs till produkten med hjälp av laserteknik. Så hur fungerar laser? Lasern är designad för att leverera energi till ytan av produkten på ett sätt som omvandlar en stor del av ljusenergin till värme. Området där lasern skapar kontakt med ytan förångas och en markering görs på produkten. Genom att använda en dator kan laserns position och rörelse noggrant kontrolleras för att uppnå önskad effekt. Logotyper med skarpa, väldefinierade gränser tenderar att fungera bäst. Vi har en intern lasergraveringsavdelning för att säkerställa att logotypen är graverad till högsta standard av erfarna gravyrtekniker.

Prägling: Perfekt för enkla logotyper tryckta på skinnPrägling är en märkningsmetod som gör att din logotyp pressas in i lädret på produkten och ger en slående 3D-effekt. En metallstensel formad efter logotypen pressas ner på ytan under högt tryck och hög temperatur. När stenselen avlägsnas är trycket för logotypen integrerat i materialet. Denna teknik lämpar sig bäst för enkla och relativt stora logotyper som inte har en hög grad av detaljrikedom. Våra högt kvalificerade präglingstekniker säkerställer att din logotyp presenteras till högsta standard.