FAQVad är Window ReadyBoost?

ReadyBoost® Basics

• Windows® ReadyBoost® är en funktion tillgänglig om du har Microsoft® Windows® 7, 8 eller Vista operativsystem.
  • När den är aktiverad i flashminnet. Produkter som minnen, flash-enheter och SD-kort används av datorn som en cache.
  • Eftersom de flesta flashminnesenheter har en högre random läs / skriv hastighet än hårddiskar, är en föreställning som man erhållit genom att använda ReadyBoost®.
  • Även om ReadyBoost® förbättrar hastighetens random läs-och skrivoperationer engagera sig det inte i sekventiell läs / skriv operationer, som datorns egen hårddisk kan göra detta bäst. ReadyBoost® använder därför logik att erkänna stora sekventiell läs förfrågningar och läser från hårddisken för dessa.

ReadyBoost® Krav

ReadyBoost® för att förbättra datorns prestanda följande krav måste uppfyllas:
  • USB minnet, flash-enhet eller SD-kort måste ha en kapacitet större än 256MB.
  • USB minnet ska ha en 2.5MB/sec genomströmning för 4K random läser och 1.75MB/sec genomströmning för 512K random writes.
  • USB minnet, flash-enhet eller SD-kort ska vara 1-3 gånger storleken på RAM-minne på datorn.
  • Observera att om du har en USB stick med mer kapacitet än 4GB, kommer detta överskott inte användas av ReadyBoost® på grund av begränsningar i filsystemet FAT32

Initiating Windows® ReadyBoost® med flashminne

Windows® ReadyBoost® är endast tillgänglig med Windows® 7, 8 eller Vista att använda den är mycket enkel.
  • Koppla in ditt flashminne i USB-porten på din dator med Windows® 7, 8 eller Vista.
  • Följande fönster bör sedan visas:
  • Välj "Speed up my system"

Ställ in USB minne för ReadyBoost®

• Förutsatt att du har anslutit USB disk, och inledde ReadyBoost® som ovan, gå till "Min dator", högerklicka på USB minne ikonen och välj "egenskaper"
  • Följande meny bör visas, klicka på "ReadyBoost"-tab
  • "Använd den här enheten" bör väljas, och du kan välja mängden minne i datorn som kan användas för ReadyBoost®

Exempel på när Windows® ReadyBoost® är effektiv

• ReadyBoost® är särskilt användbart när de söker performance gains från en dator som saknar fri expansion slots för RAM. Observera dock att om din dator har lediga RAM-platser och att du alltid finner en brist på datorns prestanda, finns det ingen ersättning för att installera mer RAM.
  • ReadyBoost® är mest effektiv för medhjälp av RAM intensiva program

Verksamheter där Windows® ReadyBoost® ger märkbar hastighet förbättring.
  • Öppna och stänga av program som Adobe® Photoshop® och Microsoft Word.
  • Data spel
  • Internet Browsing (t.ex. strömmande innehåll eller flera flikar browsing)

Resurser på Windows® ReadyBoost® Prestanda:

http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=2917&p=6
http://blogs.msdn.com/tomarcher/archive/2006/06/02/ReadyBoost-q-a.aspx