FAQVad är USB 3.0 eller SuperSpeed USB?

USB står för "Universal Serial Bus" och "3.0" hänvisar till den senaste versionen av detta gränssnitt som även går under namnet "supersnabbt USB".

USB3.0 ger högre prestanda och förbättrad energieffektivitet över USB2.0 som bibehålla bakåtkompatibilitet med USB 2.0 gränssnitt. Den USB3.0 gränssnittet gynnar framför allt de anordningar extrema krav på bandbredd, till exempel strömma HD-video.

Vad är USB 3.0?
  • USB3.0 har en 5 Gbps signalering kurs erbjuder 10x prestanda ökning jämfört Hi-Speed USB (2.0).
  • USB3.0 har en Sync-N-Go-teknik som minimerar användarens vänta-tid under Synkronisera operationer ..
  • USB3.0 ger Optimized Power Efficiency. Och lägre aktiv och inaktiv effektbehovet är inloggad.
  • UUSB3.0 är bakåtkompatibel med USB 2.0. Enheter samverka med USB 2.0-plattformar. Stöder USB 2.0-legacy-enheter.
Kan USB-minnen utnyttja USB3.0?

Read / write speeds av en USB-minne beror huvudsakligen på de komponenter som används inuti enheten. Den grad av NAND USB-minne som används, antalet NAND flash chips och deras utformning är av särskild betydelse.

För närvarande är det bara USB-minnen i allra högsta änden av pris och prestanda spektrum nytta USB3.0. Komponenterna i de flesta flashminnen förbjuda dem från att överskrida kapaciteten hos ett USB 2.0 gränssnitt.