FAQ - Vanliga frågor

Skriv din fråga här för att söka bland vanliga frågor

Orderguide

Hur beställer jag från Flashbay? Vad betyder symbolerna i produktbeskrivningen? Vad är ett virtuellt prov? Hur kan jag få tillgång till mitt lösenord? Hur långa är era ledtider? Vart kan Flashbay leverera?

Vad är minsta orderkvantitet?

Om du önskar beställa USB minnen försedda med din logotyp, är minsta orderkvantitet 10 stycken enheter för de mest populära produkterna. Vänligen kontakta oss för en full prislista, du kommer att upptäcka att även för de minsta kvantiteter är våra priser mycket konkurrenskraftiga!
Många andra leverantörer har en minimum orderkvantitet på 50 eller så högt som 250 enheter. På Flashbay kan vi genom att behålla våra beställningsprocesser så effektiva som möjligt även välkomna små beställningar av USB minnen.

För andra produkter kan våra minsta order kvantitet variera, så vänligen kontakta oss.
Hur kommer produkterna se ut när de anländer?

Återförsäljare och handel

Vi levererar till följande typer av verksamhet som återförsäljare till Flashbay:
 • Marknadsföring, reklam- och mediabyråer som vill erbjuda våra produkter som en mervärdestjänst till sina befintliga kunder.
 • Upphandlingsföretag som vill att köpa våra produkter på uppdrag av sina etablerade kunder.
Följande typer av företag är inte berättigade att bli återförsäljare till Flashbay:
 • Företag som säljer USB-minnen
 • Företag som säljer Powerbanks och andra laddningsprodukter
 • Bluetooth högtalare 
 • Fidget spinners
 • Företag som äger en hemsida som erbjuder ovanstående punkter.
Företag som betraktas som konkurrenter kan vi inte sälja till. 
Flashbay försäkrar att våra auktoriserade återförsäljare får det stöd de behöver för att överträffa kundernas förväntningar.

 • Någonsin fått säga nej till affärer eftersom din nuvarande leverantör har en leveranstid på 2 + veckor för en beställning som du behöver på 5 dagar?
 • Eller är din leverantör verkligen en mellanhand som tar dina pengar i förskott för att köpa produkter som inte finns i lager?
De är båda tragiska berättelser som vi hör hela tiden. Flashbay tror vi på hörnstenarna i god affärssed.
 • Vi har stora lager och har gjort de nödvändiga investeringar för att leverera din beställning i tid och specifikation.
 • Med stöd av våra mycket konkurrenskraftiga återförsäljarpriser och utmärkt service kan vi hjälpa dig att leverera en vass service till dina kunder.
 • Våra produkter är av högsta kvalitet och våra ledtider för större beställningar av tryckta USB-minnen slår enkelt all konkurrens.
 • Ingen krånglig orderhantering: sköt enkelt din beställning för tryckta USB-minnen online.
 • Via vårt kundcenter kan du se status för din beställning omedelbart och spåra den hela vägen till din eller din kunds dörr.

Flashbays garanti

Ger Flashbay garanti på alla produkter?
Ja, alla produkter som visas på Flashbays hemsida garanteras vara fria från defekter i material och utförande vid leveranstillfället.

Efter leverans, hur lång är garantiperioden för olika kategorier av produkter?
Se tabellen nedan som listar alla våra produktkategorier och deras garantiperioder.

Product Type Warranty Length
USB-minnen 10 år
Power 2 år
Audio 2 år
Drinkware 2 år
Gadgets 2 år
Pennor 1 år
Tygkassar 1 år
Kepsar 1 år
Anteckningsböcker 1 år
Tillbehör 1 år

För Gåvoset gäller garantin för de enskilda föremålen i presentsetet separat enligt beskrivningen ovan.

Vad täcker inte garantin?
Garantin täcker inte reparation, utbyte eller byte av produkter där skadan är avsiktlig eller har orsakats av försummelse, felaktig användning, olycka, modifiering, olämplig fysisk miljö eller driftsmiljö, felaktigt underhåll eller fel som orsakats av en produkt som Flashbay inte är ansvarig för. Skador orsakade av normalt slitage (inklusive skador på tryck och varumärkning) är också uteslutet.

 • USB-minnen: Fel eller oönskad användning är utesluten när produkter används med specialiserad eller anpassad hårdvara eller mjukvara eller används i en annan applikation än allmän lagring av icke-kritisk data.
 • Drinkware: Skador orsakade av starka kemikalier, rengöringsmetoder och diskmaskiner är uteslutna.
 • Pennor: Bläckpatroner är en förbrukningsvara. Garantin gäller endast pennans kropp.
 • Tygkassar: Skador orsakade av överbelastning är uteslutna.
 • Kepsar: Förändringar i form förväntas vid upprepad användning och är utesluten.
 • Anteckningsböcker: Skador som orsakas av mat, dryck och/eller vätskespill eller allmän brist på omsorg täcks inte.

Erbjuder ni varuprover?

Ja, vi erbjuder gratis varuprover. Dessa är dummyprover (icke-fungerande) men låter er känna och klämma på de olika modellerna. Våra kunder brukar tycka att proverna verkligen underlättar vid valet av modell. 

Hur betalar jag och vad är betalningsvillkoren?

Efter att din beställning har lagts kommer en faktura att mailas till dig med betalningsintruktioner. Du kan då välja att betala med kort via vår webbsida eller göra en betalning till vårt bankgiro. För en del återkommande kunder eller större bolag kan vi erbjuda kreditvillkor. Är du osäker på vilka betalningsvillkor som gäller för dig så kontakta din Account Manager. Notera att din order levereras först då vi mottagit betalning eller betalningsbevis om vi ej erbjudit dig kreditvillkor.

Vad är er returnpolicy?

Är det något fel på produkten så hämtar vi upp den med bud oavsett var du befinner dig och åtgärdar sedan felet eller ersätter sig med ny produkt. Vi gör allt för att du ska vara nöjd.

Jag har lite frågor/funderingar, vem kan jag kontakta?

Vi finns här för att hjälpa dig. Slå oss en signal på 0200 12 50 75 eller kontakta oss via hemsidan under fliken Kontakta oss. Har du redan en Account Manager kan du givetvis kontakta honom/henne direkt.

Grafik

Vilka format är bäst för min logotyp? Hur trycker vi er logotyp?

USB-minnen

Produktinformation

Är alla USB-minnen tillverkade på samma sätt?

Hur använder jag ett USB-minne?

Anslut bara ditt USB-minne till USB-porten på din dator eller annan USB-utrustad enhet. Om enheten har ett ljus (LED) kommer det att blinka för att ange att det arbetar.

Datorn kan märka att en ny enhet har upptäckts, och du uppmanas att öppna enheten (eller köra filer som redan finns på enheten). Välj alternativet "öppna" eller "utforska" den nya enheten.

Om du använder Microsoft Windows som operativsystem, kan du också se den nya enheten genom att klicka på "Min dator" på "Startmenyn" som listar alla datorns enheter, till exempel USB-minnen. Dubbelklicka på USB-enheten för att öppna den.

Dra de filer du vill kopiera till USB minnet till den mapp som visas på skärmen. Dina filer överförs nu till ditt USB minne (normalt omedelbart men det kan ta lite längre tid om filerna är stora).

Du kan koppla ur ditt USB mine när som helst, så länge filerna inte läses från eller skrivs till minnet. Säkerställ att lysdioden inte blinkar om enheten har en.

För att överföra saker på ditt USB minne till en annan dator, utforska filerna på enheten enligt ovan och drar dem till en plats på den nya datorn.
Hur mycket data ryms på ett USB-minne?

Kan jag lagra och överföra musikfiler med mitt USB-minne?

Det korta svaret är JA. I allmänhet, använder USB-minnen MSC (Mass Storage Class) enhet, alltså alla system som stöder MSC ska kunna komma åt innehåll från din USB-minne - inklusive musikfiler!

Är USB-minnen mottagliga för störningar från flygplatsens säkerhetskontrollteknik?

USB-minnen and Solid State Drives är säkra att ha i flygplatsen säkerhetskontroll!

Kommer mitt USB-minne att fungera på alla datorer?

USB-minnen använder USB protokollet för att operera med en PC, Mac och andra enheter med USB-port. Normalt använder USB minnen masslagrings drivers som ingår i Windows ME, Windows 2000 and Windows XP eller senare versioner såväl som Mac OS 9 och Mac OS X eller senare version såväl som Linux 2.4.6 eller senare version. Vissa tillverkare erbjuder drivrutiner för Windows 98 SE eller Windows NT. Apple erbjuder en masslagrings drivrutin för Mac OS 8.6. För mer information, vänligen kontakta tillverkaren av USB.

Fördelar med USB istället för extern hårddisk, DVD eller diskett?

Storleken av ett paket tuggummi, USB-minnen är bra mycket mindre än externa hårddiskar, och inga ömtåliga rörliga delar som kan gå sönder om de tappas, de är lättare att transporteras. USB-minnen och är inte tidskrävand för konfiguration att ansluta en extern hårddisk till din dator.

USB-portar är mycket vanligare än CD-och DVD-brännare, så USB-minnen kommer att arbeta med fler datorer än CD-R eller DVD-R-skivor. Dessutom är processen för att ladda upp filer från datorn till ett USB-minne mycket snabbare och enklare än att bränna en CD eller DVD. Dessutom är USB-minnen som bärbara hårddiskar till vilka du kan lägga till och ta bort filer så många gånger du vill. Med CD-R och DVD-R-skivor kan du bara lägga till data en gång, och du kan inte ta bort data när det är bränt på skivan.

Och det är onödigt att påminna om att en vanlig diskett, håller endast 1,44 MB data, står inte mycket av en chans framför den mycket stora lagringsutrymme (upp till 128GB) att ett USB-minne kan erbjuda idag.

Vad hände med 128MB, 256MB, 512MB och 1GB USB-minnen?

Dessa minnesenheter har numera blivit utkonkurrerade av större minnen, såsom 2GB, som dessutom ligger på samma prisnivå och därmed ger mer för pengarna.

Om du är ute efter ett så billigt USB-minne som möjligt och inte behöver så mycket minne är 2GB vanligen det billigaste minnet på marknaden.

NAND USB-minne under 2GB tillverkas inte längre av de största minnestillverkarna såsom Samsung, Hynix, Intel, KIOXIA*, Sandisk och Micron i stora kvantiteter. Ibland har vi möjlighet att få tillräckliga mängder 1GB minne och göra dessa tillgängliga för våra kunder, men den långsiktiga trenden går mot större lagringskapaciteter.

Vissa USB-minnesåterförsäljare erbjuder fortfarande 128 MB, 256 MB och 512 MB-minnen. De använder sig då av NAND minnen av sämre kvalitet vilket vi starkt rekommenderar att ni undviker då alla USB-minnen inte tillverkas på samma sätt.


* Toshiba Memory var döpt om till Kioxia den 1 oktober 2019.

Vad är en USB minne?

En USB-minne är ett kompakt USB flash-enhet som fungerar som en bärbar hårddisk och låter dig lagra och transportera dina mest värdefulla datafiler. De håller otroligt stora mängder information och är tillräckligt små (ungefär samma storlek som ett paket tuggummi) att glida lätt ned i fickan, bekvämt runt halsen som ett halsband, eller på din nyckelring.
NAND Flash och prisändring "On the Go" USB-minnen (OTG) förklarat

Teknisk information

Vad för controller används i era USB-minnen? Hur installerar jag Autostartfunktionen? Vad är USB minnets läs- och skrivhastighet? Vad är WEEE? Formaterar vi som flyttbar lagringsmedia eller lokal disk?

Hur kan jag skydda min dator från virus när jag använder ett USB-minne?

I allmänhet är det bästa sättet att skydda din dator mot virusangrepp genom olika säkerhetsmetoder. Dessa kan omfatta en brandvägg, ett virusskydd och andra verktyg för att kontrollera inkommande filer efter virus. När det gäller USB-minnen, kanske bör du göra en virussökning på innehållet i enheten innan du använder några filer.

Vad är SLC och MLC?

NAND-flash-minnen kan delas upp i 2 huvudkategorier SLC och MLC.

SLC är en förkortning av "Single-Level Cell":

SLC lagrar en bite i varje cell, vilket leder till snabbare överföringshastighet, mindre strömförbrukning och högre celluthållighet. Den enda nackdelen med Single-Level Cell är tillverkningskostnaden per MB, vilket innebär att SLC Flash-tekniken används i hög-prestanda kortminne.

MLC är en förkortning för Multi-level cell:

MLC lagrar tre eller fler bites i varje cell. Genom att lagra fler bites per cell, kommer ett Multi-Level Cell minneskort att uppnå långsammare överföringshastighet, högre energiförbrukning och lägre celluthållighet än ett Single Level Cell minneskort. Fördelen med Multi-Level Cell minneskortet är lägre tillverkningskostnad. MLC flash-tekniken används mest i standard minnesenheter. Multi-Bit Cell, MBC, är en liknande teknik för Multi-Level Cell men lagrar bara två bites per cell.
Vad är Window ReadyBoost?

Vad är USB 2.0?

Enkelt svar: USB 2.0 ger en bättre dataöverföringshastighet än den USB 1.1. Det finns inga problem med kompatibilitet mellan USB 1.1-portar och USB 2.0 minnen (och vice versa).

I närmre detalj: Under 2001 slutfördes Universal Serial Bus (USB) 2.0 som är en fullständig översyn av Universal Serial Bus input/output Bus protokoll som tillåter mycket högre hastigheter för att läsa och skriva data än den äldre USB 1.1-standarden.
Vad är USB 3.0 eller SuperSpeed USB?

Powerbanks

Produktinformation

Vad är en powerbank?

En powerbank är en bärbar laddare som kan användas för att ladda mobiler eller surfplattor. Powerbanken kan laddas om och användas gång på gång.

Vad gör powerbanken till en så populär gåva?

För att en powerbank är en verkligt användbar produkt. Mobiltelefoner och surfplattor används numera dagligen och det händer lätt att battieriet laddas ur när vi är ute på vift och ej har tillgång till eluttag. En powerbank är då en perfekt lösning, då den är liten, stilren och enkel att bära med sig.

Hur mycket kostar era powerbanks?

Våra priser varierar beroende på vilken modell, kvantitet och kapacitet du väljer. Det bästa sättet att få en offert är genom att fylla i vårt offert-formulär.  Då kan vi även skicka dig en fullständig prislista.

Hur fungerar en powerbank?

Det är välidgt enkelt att använda en powerbank. Börja med att ladda den, LED-lampan kommer att visa laddningstatus. När powerbanken är fulladdad ansluter du den till din telefon eller surfplatta som behöver laddas och laddningen sätts då genast igång. Lätt som en plätt!

Vad är livslängden på en powerbank?

Om powerbanken tas väl om hand och förvaras svalt och torrt så finns det ingen anledningen till att den inte skulle hålla i flera år. Vi erbjuder även 2 års garanti på våra powerbanks. Om du använder din powerbank regulbundet så kommer batteriets prestanda att gradvis att försämras med åren. Detta är gäller för alla batterier, oavsett om de sitter i powerbanks, telefoner eller bärbara datorer.

Är era powrbanks kompatibla med produkter från alla större tillverkare?

Ja, våra powerbanks är kompatibla med produkter från alla större tillverkare såsom Apple, Samsung, Android, Kindle och många fler.

Hur kan jag se hur mycket batteri som återstår på min powerbank?

Du kan se laddningsstatus/batteristatus genom ett hålla in LED-lampan på din powerbank. LED-lampans färg anger hur laddat batteriet är. Mer information om detta finner du i bruksanvisningen.

Hur många gånger kan jag ladda min mobil/surfplatta innan jag måste ladda om min powerbank?

Håll muspekaren över våra kapacitetsikoner nedan så ser du hur många gånger du kan ladda olika produkter.

Hur lång tid tar det att ladda en powerbank?

Powerbanken tar ungefär 4 timmar att ladda om batteriet är urladdat. LED-lampan på powerbanken visar laddningsstatus.

Måste jag stänga av powerbanken när jag inte använder den?

Nej, powerbanken går automatiskt i " Standby " -läge när den inte används.

Teknisk information

Hur packeteras era powerbanks?

Powerbanken och deras tillbehör levereras i en liten vit pappkartong. Om du valt att beställa till magnetboxar eller metallboxar levereras din powerbank i boxen. De individuella boxarna packeteras  större pappkartonger för att skydda dem under transport.  Vi följer för närvarande IATA standard PI965 IB.

Vilka säkerhetsfunktioner har din powerbank?

Våra powerbanks är mycket säkra. Vi utför rigorösa säkerhetskontroller på alla våra produkter. Du kan se alla våra säkerhetscertifikat på hemsidan under fliken certifikat. Samtliga modellers säkerhetsintyg finns också listade på produktsidorna. Några av våra säkerhetsfunktioner inkluderar:
 • Högkvalitativa batterier från ledande varumärken
 • Starkt omslutande skal för att skydda mot stötar och slag
 • Output överströms- och överspänningsskydd  
 • Input överströms- och överspänningsskydd  
 • Överhettningsskydd
 • Kortslutningsskydd 
 • Elektrostatiskt urladdningsskydd ( ESD ) 
Powerbank Laddning