Twister

FAQNAND Flash och prisändring

Vad är NAND flash?

"NAND-flash" är en minneskrets som används i USB-minnen och många elektriska apparater som mobiltelefoner och Apple iPod. NAND flash memory chips tillverkas av få högteknologiskt jättar som Hynix, Samsung,KIOXIA*, Sandisk, Micron & Intel i olika kapacitet och prestanda.

Varför ändra NAND flash pris?

Priset på NAND-flashminnen ändras dagligen i enlighet med lagen om utbud och efterfrågan lika råvaror såsom kaffe och guld. Från utbudssidan  Hynix, Samsung,KIOXIA*, Sandisk, Micron & Intel motion produktion kontroller för att säkerställa den globala marknaden är inte mättad eller lider stor brist. På efterfrågesidan, välkända företag som Apple, Sony och Nokia har möjlighet att påverka NAND-flash priser alltför beroende på deras starka efterfrågan.

Priset på Flashbay USB-minnen varierar beroende på NAND-flash-priser, eftersom NAND flash chip är den viktigaste komponenten i ett USB-minne ur ett kostnadsperspektiv.

NAND flashminne finns i många olika minneskapacitet som varierar i pris självständigt. Använda våra egna data, har vi sammanställt ett realtidssystem diagram som visar hur NAND-flash-priset på olika kapaciteter har förändrats över tid:

NAND Flash prisutvecklingen för gemensam kapacitet över tiden(För mer teknisk läsare, är detta diagram sammanställdes med Multi Level Cell (MLC) Grade A NAND flash priser från den globala spotmarknaden, med den dagliga låga från handelsdagen)

Men jag trodde att prisutvecklingen på minnet var alltid nedåt?

Den långsiktiga trenden (t.ex. över ett år) för NAND flash priserna nedåt, vilket med all typ av datorns minne, men över en kortare tidsperiod om priserna går kraftigt uppåt och nedåt som ni kan se i diagrammet ovan.

I den 3: e och början 4. Fjärdedelar av året, NAND-flash-priset ökar ofta som den globala produktionsvolymer av telefoner, MP3 spelare och andra elektriska apparater också att öka som en förberedelse inför julen konsumenternas efterfrågan. Större minneskapacitet som de ovan 32GB tenderar att vara mer volatila än de mindre kapacitet såsom 4GB och 8GB

Kommer prisnet gå ner snart?

Som NAND flash är en handelsvara är det svårt att exakt förutsäga hur priset kommer att förändras inom en snar framtid.

*Toshiba Memory var döpt om till Kioxia den 1 oktober 2019.