Twister

Blogg Dead Drop USB-minnen

Ett konstnärligt projekt som påbörjades under 2010 har nu fått verklig fart och börjar dyka upp i städer runt om i världen. "USB Dead Drop"-projektet är en skapelse av arkitekt/konstnären Aram Bartholl. USB Dead Drop innebär att Bartholl och flera av hans globala fans placerar ut "dolda" USB-minnen i och runtom städer världen över.

Dessa USB-minnen är ofta inbäddade i väggar och andra permanenta gatuarmaturer. Allmänheten förväntas sedan ansluta sina bärbara datorer till dessa USB-minnen och antingen utforska vad som redan på dem eller ladda upp sina egna intressanta filer.

Projektets officiella webbplats deaddrops.com beskriver det hela som följande:

"Dead Drops är ett anonymt, offline, "peer-to-peer" fildelningsnätverk på offentliga platser. USB-minnen är inbäddade i väggar, byggnader och trottoarkanter och tillgängliga för vem som helst. Alla uppmanas att ladda ned eller ladda upp filer på dessa "Dead Drop" USB-minnen. Anslut din bärbara dator till en vägg, hus eller stolpe för att dela dina favorit-filer och data. Varje Dead Drop minne installeras tomt förutom en readme.txt förklarar projektet. "Dead Drops" är öppet för deltagande."

Webbplatsen har också uppgifter om aktuella "Dead Drop"-platser om du känner för att ta en titt och "koppla in" dig. Det finns också en Wikipedia-sida med uppgifter om projektet.Även om det är fantastiskt att se USB-minnen annvändas på ett så engarande och roligt sätt, så kom ihåg att du inte vet vad dessa enheter innehåller och se till att du har ett bra antivirusprogram som körs innan du ansluter - om du är modig nog att delta, vänligen säkerhetskopiera din bärbara dator!

Om du vill ha en offert på några logotyptrycka USB-minnen så fyll i vår kontakt-formulär så kommer en av våra Account Managers att höra av sig inom kort.

flashbay Författare:Sam Sanchez
Bli först med att lämna en kommentar:
*
* Kommer aldrig att visas
(Om tillämpligt)
Kommentarer från författaren kommer att skickas till dig via e-post.
Vid inlämning av detta formulär behandlas dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.