Twister

Blogg Flashbay sponsrar Atlantic Ambition 

Vi är glada att meddela att Flashbay nu är stolta sponsorer av Atlantic Ambition som kommer tävla i Talisker Whisky Atlantic Challenge den 12 December 2019. Tävlingen omfattar en rad på 3000 mil över Atlanten. 

Atlantic Ambition är fyra skolvänner som kommer att gå ombord på 3 mil över Atlanten för att hjälpa till att samla in pengar till välgörenhetsorganisationer, inklusive Marine Conservation Society och Surfrider Foundation Australia. Jon Merotra, Ewan Bell, Ed Wilson och James Protherough var tidigare RGS Worcester Elever som nu bor mittemot Hemispheres kommer att tävla mot 30 andra lag från hela världen.“Tävlingen är känd som 'Världens tuffaste varv' eftersom lagen möter de elementen som orkans starka vindar och 50ft swells. 

För att ta utmaningen ett steg längre har teamet också arbetat i samarbete med ett USA-baserat företag som heter Smartfin för att anpassa sin innovativa surfbrädeboard för användning på sin havsbåt.

“Smartfin är en surfbräda med oceanografiska sensorer, den är utformad för att samla in data för forskare" sa Kat Hammond från Smartfin. "Vi använder också Smartfin som ett verktyg för att engagera samhällen i konversationer om klimatförändringar och påverkan de har på haven."

“När vi genomför detta episka äventyr kommer Atlantic Ambition inte bara att samla in pengar som hjälper oss att skydda och rensa upp vår fantastiska blå planet, utan de bedriver också värdefull forskning på vägen med SmartFin-tekniken", säger Katherine Stephenson, från Marine Conservation Society. Det här är första gången denna typ av data samlas in över ett helt hav med roddbåt, och teamet hoppas att det kan ge ett betydande bidrag till vår förståelse av hav och kustlinjer. 

Om du vill veta mer om denna episka utmaning,  besök deras hemsida och följ dem på Instagram and Facebook.

flashbay Författare:Sarah Chambers
Bli först med att lämna en kommentar:
*
* Kommer aldrig att visas
(Om tillämpligt)
Kommentarer från författaren kommer att skickas till dig via e-post.
Vid inlämning av detta formulär behandlas dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.