Twister

Blogg Hur du marknadsför din musik

Med hjälp av YouTube, Twitter och Facebook kan du som musiker eller band ha möjlighet att nå en global publik över natten. På Flashbay är vi stora fans av musik och har satt ihop följande checklista för att hjälpa dig att marknadsföra din musik.

• Sociala medier: YouTube har gjort fler kända musiker än X Factor. Ladda upp en video för alla dina låtar eftersom man aldrig vet vilka som kan komma att gå viral.

• Din hemsida: Skapa en webbplats där du bloggar regelbundet om din historia, musik eller ditt dagliga liv. Folk vill ansluta med människorna bakom texterna så mycket som möjligt.

Samarbeta: Skapa relationer med andra musiker och uppmana dem att samarbeta på ett spår eller två. Några av de största och mest populära låtarna i dag har sitt ursprung från samarbeten.

Sprid några bra bilder: Under livespelningar eller när du är på resande fot, ta några spännande bilder av dig själv och ditt band och posta på dina sociala medier - en bild säger verkligen mer än tusen ord.

Gratis nedladdningar: Fokusera inte för mycket på att generera intäkter från dina låtar förrän du har många följare. För att få ut dina låtar till allmänheten, kommer du sannolikt att behöva börja med att dela dem gratis. När du har en dedikerad publik är det mycket mer benägna att betala för din musik.

• Var kreativ: Utöver sociala medier, kan du också "distribuera" din musik med varumärkta USB-minnen. Flashbay har levererat varumärkta USB-minnen till musiker i många år för att främja album-releaser, giveaways eller inspelningar av livespelningar. Du kan även använda USB-armband som ett coolt alternativ till en pappersbiljett eller backstagepass.För att ta din musik till nästa nivå med varumärkta USB-minnen, fyll  i vårt snabb offert- formulär så kommer en av våra engagerade Account Managers att kontakta dig för att diskutera dina behov.


flashbay Författare:Sam Sanchez
2 Kommentarer | Lämna din kommentar 
anouschka , Anouschka Music | 11 Aug, 2015
Hej hur mycket kostar det med 800 musikfyllda varufakta usb? Och hur snabbt kan de levereras? Tack, Anouschka
Chris , Flashbay | 12 Aug, 2015
Hej Anouschka,

Tack för ditt meddelande.

Det snabbaste sättet att få en prisuppgift är att fylla i vårt offert-formulär här nedan. En av våra svenska Account Managers kommer då att ta kontakt med dig för att diskutera dina behov - inklusive förladdning av data.

http://www.flashbay.se/formularet

Under tiden kan du gärna ta dig en titt på vårt sortiment här:

http://www.flashbay.se/produkter/usb-minne

Om det är något som helst som du undrar över så är det bara att hör av dig till så hjälper vi dig.

Tack på förhand,

Chris på Flashbay
*
* Kommer aldrig att visas
(Om tillämpligt)
Kommentarer från författaren kommer att skickas till dig via e-post.
Vid inlämning av detta formulär behandlas dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.