Twister

Blogg MLC utveckling och hög kapacitet NAND flashminne

För att uttrycka det enkelt multi-level cell (MLC) minne stöder lagring av en större mängd data på samma fysiska storlek minneskrets på ett mer ekonomiskt sätt än single-level cell (SLC) minne. Naturligtvis finns kompromisser göras, men det är bra att ha möjlighet att kunna väga kostnaden mot nyttan prestanda för både teknik och välja den mest lämpliga för en given tillämpning.

SLC erbjuder högre prestanda, kan arbeta vid högre temperaturer och varar längre än dess motsvarighet, men det kommer i runt dubbla priset för samma minneskapacitet. Det viktiga att tänka på när man jämför de två teknikerna är hur de anordningar som kommer att användas. Vilka är de viktiga funktioner och egenskaper som du skulle vara villig att betala extra för?

Föreställ dig att du ska bygga ett högpresterande server och letar efter en Solid State Drive. Du behöver snabbhet och tillförlitlighet. Servrar blir varm så du kan vara intresserad av en enhet som tål höga temperaturer.

Server-komponenter är relativt dyra och maskinen kommer att fylla en viktig funktion, så kostnaden är mindre problematiska. I det här fallet skulle du förmodligen investera i en enhet som innehåller SLC minne.

Föreställ dig nu att du är ute efter att köpa ett USB-minne. Det är viktigt att den är pålitlig eftersom den kommer att hålla ditt arbete eller personliga filer och du vill att den ska fungera på en snabb hastighet så att det inte sakta ner ditt arbetsflöde.

Du skulle också vilja att det ska vara liten och lätt så att du kan ha den med dig mest hela tiden och helst skulle det inte vara mycket dyrt. I detta fall är du nästan säkert att välja ett flashminne med MLC-minne.

Det viktiga att komma ihåg är att ord som "pålitlig" och "snabbt" betyder helt olika saker i olika sammanhang.

Behöver du betala dubbla priset för en motsvarande kapacitet SLC-enhet så att du kan överföra dina personliga bilder till din USB-minne i samma hastighet som en professionell nivå server skulle fungera eller är du mer intresserad av att få så mycket lagringsutrymme som du kan för ett givet pris, så att du kan bära mer av bilderna med dig?

Är det mer än tillräckligt att man kunde skriva över hela innehållet i USB minne varje dag i genomsnitt ca 7 år innan det skulle visa tecken på att behöva byta?

På Flashbay strävar vi efter att balansera prestanda och ekonomi på ett sätt som bäst passar våra kunder.

Det är därför du hittar oss koppling ny klass-A minne med en högpresterande minneskontroller att tillverka produkter som inte bara uppfyller våra kunders resultat behov men också efter sina budgetar. Genom att noggrant att optimera varje steg i design-och tillverkningsprocessen säkerställer vi att vi får det bästa möjliga resultat från våra utvalda komponenter.

Till exempel, alla våra produkter av lämplig kapacitet stöd för Windows ReadyBoost - skulle något som vi är stolta över och som inte vara möjligt om vi inte använde det bästa valet av komponenter.


Hög kapacitet NAND-flashminne

flashbay Författare:Sam Sanchez
Bli först med att lämna en kommentar:
*
* Kommer aldrig att visas
(Om tillämpligt)
Kommentarer från författaren kommer att skickas till dig via e-post.
Vid inlämning av detta formulär behandlas dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.