FAQFördelar med USB istället för extern hårddisk, DVD eller diskett?

Storleken av ett paket tuggummi, USB-minnen är bra mycket mindre än externa hårddiskar, och inga ömtåliga rörliga delar som kan gå sönder om de tappas, de är lättare att transporteras. USB-minnen och är inte tidskrävand för konfiguration att ansluta en extern hårddisk till din dator.

USB-portar är mycket vanligare än CD-och DVD-brännare, så USB-minnen kommer att arbeta med fler datorer än CD-R eller DVD-R-skivor. Dessutom är processen för att ladda upp filer från datorn till ett USB-minne mycket snabbare och enklare än att bränna en CD eller DVD. Dessutom är USB-minnen som bärbara hårddiskar till vilka du kan lägga till och ta bort filer så många gånger du vill. Med CD-R och DVD-R-skivor kan du bara lägga till data en gång, och du kan inte ta bort data när det är bränt på skivan.

Och det är onödigt att påminna om att en vanlig diskett, håller endast 1,44 MB data, står inte mycket av en chans framför den mycket stora lagringsutrymme (upp till 128GB) att ett USB-minne kan erbjuda idag.