FAQVad hände med 128MB, 256MB, 512MB och 1GB USB-minnen?

Dessa minnesenheter har numera blivit utkonkurrerade av större minnen, såsom 2GB, som dessutom ligger på samma prisnivå och därmed ger mer för pengarna.

Om du är ute efter ett så billigt USB-minne som möjligt och inte behöver så mycket minne är 2GB vanligen det billigaste minnet på marknaden.

NAND USB-minne under 2GB tillverkas inte längre av de största minnestillverkarna såsom Samsung, Hynix, Intel, KIOXIA*, Sandisk och Micron i stora kvantiteter. Ibland har vi möjlighet att få tillräckliga mängder 1GB minne och göra dessa tillgängliga för våra kunder, men den långsiktiga trenden går mot större lagringskapaciteter.

Vissa USB-minnesåterförsäljare erbjuder fortfarande 128 MB, 256 MB och 512 MB-minnen. De använder sig då av NAND minnen av sämre kvalitet vilket vi starkt rekommenderar att ni undviker då alla USB-minnen inte tillverkas på samma sätt.

* Toshiba Memory var döpt om till Kioxia den 1 oktober 2019.